Framgång skapas i kontakt med livet

Kontakt med livet är en svår sak. Det innebär att vi inte kan kompromissa vår egen sanning på något sätt, någon gång. Hur vet vi då när vi står i kontakt med livet? Livet pågår hela tiden, också från våra överlevnadsstrategier. Det är inte detta liv som jag talar om i denna webbkurs, utan istället det liv som sker i mötet med vår livsstruktur och vår angelägenhet till livet. Konkret innebär det att vi inte har några strategier och ambitioner. Det finns ingenting vi kan gömma oss bakom från den delen av oss längre. När vi lever i kontakt med livet så är det vårt hjärta som svarar an till allt, och då är vi helt ”nakna”. Vi skulle kunna säga att vi öppnat för självkärleken, men den kärleken är bara en liten bit på vår väg till livet. Vi kan också säga att det handlar om inre frid, men livet är mycket mer än så. Vi kan säga att det handlar om tacksamhet, men livet är så mycket mer än så. Livet handlar om att leva livet från livet vad som än händer, också i det som vi inte vill. Livet är då vårt syfte. Egentligen är det så lite som kan ske med vår personliga vilja, allt som sker kommer från livet när det är dags. Den transpersonella viljan är där i det ögonblick vi står i kontakt med livet. Att stå i kontakt med livet innebär att vi överlämnar oss. Inget i livet är en slump och det vet vårt hjärta. Det handlar också om att ändra våra tankemönster och det kan vi bara göra från ingenting och det okändas fält. Vi behöver också komma ihåg att de strategier vi skapade som barn bara är tankemönster. Barnet som skapar strategier: Om jag gör så här blir det nog bra! De tankemönster jag talar om i relation till livet har inga strategier, det handlar om att låta en tanke öppnas från det det okända. Det är inget vi skapar från vårt ego, det skapas från vårt högre jag genom vår själ. Då möts helt nya neuroner och andra bryter sin koppling. Så flödar helt plötsligt energin och livet i varje sekund. När livet flödar har vi ingen strategi, allt bara är.

Livet går i cirklar. När vi kommer till drömmen om att expandera vårt medvetande har vi förstått att vi behöver släppa alla drömmar, också den. När vi släpper den kan vi sluta cirkeln och inse att vi aldrig kan få beskydd från någon annan. Att skydda oss är att vara helt naken. Då är vi redo att öppna cirklar motsols. Vi lever nu i paranoia hela tiden med ortonoia och metanoia i ett med paranoia. Drömmar tar oss från nuet. Vågar du möta dig bortom dina drömmer och öppna det kaos som väntar på transformation?

Flödande liv

När vårt ambitiösa sinne framträder förlorar vi kontakt med livet. Livet i sin essens är ljuvligt, om vi vill ha det. Det livet är alldelses nära. Det ljuvliga finns i de små sakerna, som är där hela tiden. Det är dags att sluta att söka någon som inte inte är ”jag”. Det kan ta ett helt liv att försonas och för den del också att förlåta sig själv. Då blir hjärtat lätt och vi kan njuta av livet. Den som hela tiden tycker att allt är fel, dör redan innan hon dör. Det är också då vi blir bittra, den värsta formen av död. Ett flödande liv däremot är att vi accepterar allt som det är och vi stannar i fältet som är ”jag”, den som visar sig mer och mer för oss. Till slut kanske vårt ego överlämnar sig till oss. När vi flödar med livet lever vi här och nu i varje steg vi tar, därifrån skapas vår framtid bortom vår kontroll. Det gör också att vi hela tiden behöver vara beredda att prioritera om när budskapet vi får en morgon är solklar: du ska idag. Det gör att vi stannar när budskapet en morgon är: håll ut lite till. Det är ofta när vi är så nära att ge upp som något händer. Ger vi upp så får vi börja om i den cirkeln vi var på väg att sluta. Efteråt kan vi skratta åt oss själva när vi ser hur många gånger vi fått börja om, för att till slut ta det. Det är lärdomarna som öppnar för livet och det är från dem livet flödar. Livet väntar bara på oss.

Vem flödar du med!

Glöm bort allt sökandet efter helighet, det tar oss från livet. Varje människa är helig, svårare än så är det inte. I mötet med andra så har jag alltid dessa ögon. När jag ser in i en persons ögon ser jag deras själ, och alla människor har en själ, även den värsta förövare. Öppnar jag dessutom mina inre ögon så vet jag vad den människan behöver möta för att bli helig för sig själv. När vi söker helighet söker vi ofta något som inte är den vi är. I sin svåraste form händer det att vi till och med är beredda att offra oss i tron att vi kan bli helgonförklarad. Vi är människor och inget annat! Vad som händer när vi dör vet vi i grunden inte, inte någon av oss. Det är tro! Ja, även om vi haft nära döden upplevelser och kommer tillbaka så är det den personens berättelse. Vår uppgift är att flöda med livet.

Livet i sin essens öppnar framgång

När vi lever i nuet tar vårt liv oss dit vi ska gå. Det är framgång! För att den framgången ska ta plats i vår kropp behöver vi gå till essensen i det liv som just öppnat sig. Det livet har grundläggande egenskaper som vi aldrig kan kompromissa om vi följer det som öppnar sig. Där finner vi nyckeln. Det är ofta små saker som vi kan börja att samla i vår korg till ett nytt liv, en ny personlighet. Vi behöver lära oss att fokusera, att vänta och vara lekfull. Låt mig ta ett exempel: Om livet tar dig till en plats där du behöver öppna en gammal relation. Du vet det eftersom hon pockar på och när du är bland folk ser du hennes ansikte i andra människor. Du har mött henne en gång på stan men skyndade dig då att gå till ett annat håll av rädsla för att bli sedd. Du vet bara att nu måste du svara an till vad livet försöker visa dig, men du har ingen aning om vad det är. Är du beredd att att ta emot de grundläggande egenskaper som nu vill visa sig, utan att värdera dem? Du nickar och säger ja inombords. Du tänker ska jag göra något. Så går det några dagar och så är du och handlar och där står hon. Ni ler och så hör du dig säga: jag är ledsen att jag använde dig. Hon ler och säger: jag använde dig kära du. Va, säger du! MEN. Så ler ni båda och börjar att skratta. Så livet är. Ni tar en fika och pratar om att vara använd och att använda. Närvaron och skrattet är nära hela tiden. Då vet ni vad de grundläggande egenskaperna är från denna eran livserfarenhet. Det är er visdom som nu skapar framgång! Kanske är det också så att detta kommer att bli bådas angelägenhet till livet. Troligen, om ni väljer det! En ena av er väljer att bidra/ge till andra i deras lärdom skillnaden i att använda, bruka och missbruka. Den andra väljer att måla en tavla med temat ”att bruka”. Tavlan sänder ett mycket tydligt budskap. Livet har just tagit er till en plats där dess essens velat visa er något. Detta hade aldrig hänt om ni inte brutit relationen och om ni inte valde att lyssna på att det var dags att mötas igen. Ni var där och då var livet där. Detta är att stå i kontakt med livet och därur nå framgång. Framgång kommer ur livserfarenhet av hur det är att vara människa. Framgång är vad livet behöver just nu! Kanske är det just du som ska bidra med detta!

Staden vaknar till en ny gryning, precis som vi människor. Ingen dag är den andra lik om vi väljer att leva så. Är det din väg?

Övning

Det är nu dags att du samlar dina livserfarenheter. Titta vad du har i korgen, tänk om den redan är full. Kanske närmar du dig ögonblicket för transformation av hela din personlighet! Kanske har du en bit kvar! Kanske har du undvikit ögonblicket till ett genombrott genom att låta korgen svämma över! Vad du än är just nu, lita på att det är där du ska vara. Om du nu inte formar strategier utan bara flödar med livet, vad händer då? Ja vill du prova. Det ända du då behöver göra är att börja se vad som händer därute i det lilla och kom ihåg: DET ÄR DET SOM SKER DÄRINNE. När vi faller ned, behöver vi en personlig relation som kan sitta utanför den dörr du nu kan öppna. Hon eller han kan inte gå med dig in eller ge dig några råd. Denna resa är ensam. År du redo att överlämna dig till livet?

Tillbaka till:Space in between > Framgång kommer från mellanrummet